Vingårdens oprindelige navn er Ganzerkraal der betyder en enklave til gæs. Vingården fik navnet for mere end 100 år siden da vilde gæs fra området fløj ned i løbet af dagen for at hvile sig i køerne og fårenes indhegninger. De forsynede sig med frø og kerner fra dyrenes foder mens de var ude på græs. Denne opførsel var især udbredt i perioder med tørke.
Nu, mere end 100 år senere, er Retief Goosen blevet introduceret til den nuværende ejer Morne Jonker af iværksætteren Dr. Werner Roux. Sammen har de startet en ny virksomhed ”GOOSE WINES” der producerer Verdens eneste ”The Goose” vin. Det kunne synes som en tilfældighed men nej, noget helt specielt og næsten selvfølgeligt var opstået. På vingården findes 5 store dæmninger, der er værter for en række forskellige vandfugle. I marts 2007, kun en uge efter The Goose Wine Company blev dannet, flyttede en flok vilde, storvingede gæs ind på området og gjorde den ene af disse dæmninger til deres hjem. På afrikaans er disse fugle kendt som ”Wilde Makou”, de største og tungeste blandt ferskvandsgæs i Afrika.
Må ”The Goose” vinen sprede sine vinger og flyve til alle Verdens hjørner og formidle denne unikke oplevelse til mennesker, der brænder for vin, natur og venskab.